موتور موسل

موتور کرکره برقی آلوسل
موتور کرکره برقی آلوسل
موتور کرکره برقی آلوسل
موتور کرکره برقی آلوسل
موتور کرکره برقی آلوسل
موتور کرکره برقی آلوسل

موتور های کرکره برقی موسل

قبل ازاینکه بخواهیم توضیحی در مورد موتورهای توبولارموسل و یا سنترال موسل و یا انواع موتور های ساید زنجیری موسل بدهیم , بهتر است نکاتی کلی در مورد تاریخچه موتور های کرکره های برقی را یادآور شویم.

نسل اولیه کرکره ها قبل از اینکه به سیستم موتوری مجهز گردند به وسیله فنر هایی که داخل کاسه های مخصوصی طراحی و تعبیه می شدند , با کمک نیروی انسانی باز و بسته می شدند .

از آنجاییکه طراحی شفت و کاسه فنر در این سیستم ها سالیان درازی متداول و به خوبی استفاده می شد ,  طراحان اروپایی برآن شدند تا بدون اینکه این سیستم را تغییر دهند با طراحی نوعی موتور به نام سنترال که همانطور که از اسم آن مشخص است در قسمت میانی شفت بین کاسه ها  قرار می گرفت , استفاده کرده و با تجهیز این موتور ها به دو میکروسوئیچ قابل تنظیم برای ایستادن درب ها در نقاط فوقانی و انتهایی پایین,  این موتور ها را وارد بازار نمایند .

کمپانی (سامفی فرانسه) و بعد از آن  (کب ایتالیا ) و سپس اکثر کمپانی های دیگر اروپایی مثل (دیا ایتالیا) و (نایس ایتالیا) به ترتیب وارد این بازار بسیار بزرگ شدند و پس از آن شرکت های چینی با کپی برداری از آنها این موتور ها را در انواع مختلف و با توان های مختلف وارد بازار نمودند .

از آنجایی که موتور های سنترال به خاطر وابستگی به توان فنر ها کار می کردند , کم کم این سیستم در مورد درب های رولاپ بسیار بزرگ ” غیر قابل استفاده  بود و طراحان را برآن داشت که سیستم جدید تری را طراحی کنند که بی نیاز به فنر و کاسه فنر باشند , که در این میان  کمپانی مارن تک آلمان و سامفی فرانسه به طور موازی موتور های ساید گیربکسی را وارد بازار نمودند ,

که موتور های مارن تک آلمان به خاطر تنوع در توان های بسیار بالا جایگاه خوبی را در بازار پیدا کرد و پس از آن کمپانی های دیگر نیز  به سعی بر تولید و رقابت با این محصول برآمدند .

و با تولید اینگونه موتور ها محدودیت عرض و ارتفاع برای تولید و اجرای انواع کرکره های برقی تقریبا از میان برداشته شد و شرکت آسان سازه یا ایزی رولاپ از اولین” پیشگامان در اجرای انواع درب های صنعتی در ایران بود.

شرکت آسان سازه یا ایزی رولاپ  با اجرای پروژه های بزرگ صنعتی و نمایشگاهی قریب 20 سال است که سرآمد اجرای اینگونه درب ها در ایران میباشد .

ولی این پایان کار نبود ,  در کنار پروژه های فروشگاهی و صنعتی بسیاری از اماکن مسکونی و ویلایی نیز جهت حفظ  و امنیت اماکن خود و کنار گذاشتن انواع حفاظ های آهنی و مشابه که مانع دید چشم انداز های مقابل بود و استفاده از مناظر پشت پنجره های مسکونی و تفریحی را  زننده می نمود ,  بسیار مشتاق به استفاده از کرکره های برقی البته با ظرافت و طراحی مناسب محیط خود بودند.

اینجا بود که در کنار تولید انواع موتور های صنعتی و فروشگاهی نسل دیگری از موتور ها وارد بازار گردید که اصطلاحا آنها  را موتور های توبولار نامیدند.

موتور های توبولار از نظر ظاهری شبیه استوانه های باریکی بود که داخل شفت لوله ای و یا شفت 8 ظلعی در سایز های متفاوت قرار می گرفت و با اتصال به صفحه ثابت شفت و قرار دادن اند کپ در سر دیگر شفت و اتصال به بلبرینگ ها ی مخصوص  شفت اصلی را با قدرت و توان مشخص و محاسبه شده ای به حرکت در می آورد که نتیجتا شاتر های کرکره ها به دور آنها متصل و به بالا و پایین هدایت می شدند و با قرار دادن سیستم میکرسوئیچ های بسیار ظریف و منحصر به این سیستم ها که به دقت نیز قابل تنظیم بودند ارتفاع مناسب را برای ایستادن رولاپ ها در دو نقطه پایین و بالا تنظیم و تضمین می کردند.

شرکت بیکر آلمان و سامفی فرانسه و مارن تک آلمان از پیشگامان تولید این نسل از موتور ها بودند , ولی کمپانی سامفی فرانسه از اولین شرکت هایی بود که اینگونه موتور ها را باتوان بالا تا 330 نیوتن برمتر مربع تولید نمود و این محصول را از حالت فانتزی و استفاده برای شاتر های کوچک و محدود به کمتر از 8 متر مربع خارج نمود و کم کم این موتور ها به جای موتور های سنترال در فروشگاه ها و سیستم های پارکینگی و نیمه صنعتی جای خود را باز نمودند .

و پس از آن شرکت های چینی با کپی برداری از اینگونه موتور ها بازار این موتور ها را از آن خود کردند به صورتی که دیگر برای هیچ یک از کمپانی های اروپایی رقابت با آنها میسر نبود .

از عمده ترین و بزرگترین شرکت های چینی که به تولید اینگونه موتور ها در تعداد بسیار بالا فعال بوده و هستند شرکت دویا بود که هرگونه سفارشی را از هر نقطه ی دنیا با هر برند دلخواهی و ساختار دلخواهی می پذیرفت ولی در کنار آن با نام تجاری دویا نیز اینگونه موتورها را به اقصا نقاط دنیا صادر می نمود .

شرکت دویا بعد از سالیان طولانی توسط شرکت سامفی فرانسه خریداری و 51 درصد سهام آن به سامفی انتقال یافت و با تولید موتور های با نام تجاری سیمیو نسلی از موتورهای باکیفیت و ارزان را وارد بازار نمود.

شرکت آلوسل ترکیه

شرکت آلوسل ترکیه که سالهای طولانی در تولید انواع شاترکرکره های رولاپ گالوانیزه فوم دار فعالیت مطلوبی داشت برآن شد که با سفارش اختصاصی به شرکت چینی فرانسوی دویا موتورهایی با نام موسل به صورت انحصاری برای خود و مشتریان اروپایی سفارش و عرضه نماید.

شرکت موسل که همان آلوسل نیز بود با دقت بالا و حساسیت نسبت به تولیدات درخواستی خود از بهترین نوع و مرغوب ترین متریال های درخواستی سفارش خود را تهیه و به تمام اروپا عرضه می نمود .

شرکت آسان سازه(ایزی رولاپ) نیز با توجه به اینکه در کیفیت و مرغوبیت محصولات اجرایی خود در بین دیگر همکاران زبانزد می بود و همواره برای سیستم های اجرایی از موتورهای اورجینال اروپایی چون سامفی و مارن تک و بیکر استفاده می نمود با شرایط تورم بازار و با تحقیقات گسترده این محصول را به عنوان محصول شناخته شده انتخاب و با  وارانتی 5 ساله آن را معرفی و در انواع سازه های خود اجرا نمود.

موتورهای ساید زنجیری

نسل موتور های ساید زنجیری امروز بعد از 10 سال در کشور های مختلف جهان الالخصوص ایران جایگاه خود را پیدا نموده و اکثر بازار را به خود انیز اختصاص داده است.موتور های ساید زنجیری موسل که سفارش اروپا نیز میباشد یکی از بهترین نوع این موتور ها در بازار میباشد که شرکت آسان سازه یا ایزی رولاپ از آن بهره مند و آنها را با گارانتی 5 ساله نیز اجرا می نماید.